Pont nyári hűsítő: Házi készítésű fagylalt a kutyádnak, mint finom csemege

Amikor a hőmérséklet nyáron emelkedik, nem csak az emberek, hanem a négylábú barátaink is keresik a hűsítő módszereket. És mi lehetne jobb egy frissítő fagylaltnál? De nem akármilyen fagylalt. Ma megmutatjuk, hogyan készíts otthoni fagylaltot a kutyádnak, ami nem csak finom, hanem egészséges és biztonságos is a kedvenced számára.

Miért otthoni fagylalt a kutyának?

Az iparilag gyártott kutyafagylaltok adalékanyagokat és cukrokat tartalmazhatnak, amelyek nem a legjobbak a kutyák számára. Az otthoni kutyafagylalt viszont lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük, mit fogyaszt a kutyád. Így elkerülheted a potenciálisan káros anyagokat, és biztos lehetsz benne, hogy a kutyád tápláló és egészséges alapanyagokat kap.

shutterstock_1988542571-1

Recept otthoni kutyafagylaltra

Szükséged lesz:

 • 2 banánra
 • 1 csésze alacsony zsírtartalmú joghurtra
 • 1/4 csésze mézre
 • 1/4 csésze mogyoróvajra (xilitol nélkül)

Elkészítés:

 1. Minden alapanyagot alaposan keverj össze egy turmixgépben vagy konyhai robotgépben, amíg sima masszát nem kapsz.
 2. Öntsd a masszát jégkockaformákba vagy szilikon muffinformákba.
 3. Tedd a fagyasztóba néhány órára, amíg meg nem dermed.
 4. Amikor a fagylaltok megkeményedtek, vedd ki őket a formákból, és hagyd, hogy a kutya élvezze!

Ez is tetszhet: 11 életmentő tipp, hogy a francia bulldogod biztonságban legyen ezen a nyáron

Ez a recept nagyszerű, mert egyszerű, gyors és tápláló. A banánok gazdagok káliumban és vitaminokban, a joghurt kalciumot és probiotikumokat biztosít, a méz természetes energiaforrás, a mogyoróvaj pedig egészséges zsírokat és fehérjéket ad.

Megjegyzés: Amikor mogyoróvajat választasz, győződj meg róla, hogy nem tartalmaz xilitolt. Ez az anyag mérgező a kutyák számára.

Házi készítésű dinnyefagylalt

shutterstock_2142149945-1

Szükséged lesz:

 • 2 csésze dinnyére (mag nélkül)
 • 1 csésze kókusztejre vagy alacsony zsírtartalmú joghurtra
 • 1 evőkanál mézre (opcionális)

Elkészítés:

 1. Vágd a dinnyét darabokra, és távolítsd el az összes magot. A dinnyemagok károsak lehetnek a kutyák számára, ezért fontos, hogy mindet eltávolítsd.
 2. Tedd a dinnyedarabokat, a kókusztejet vagy a joghurtot és a mézet (ha használsz) egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és keverd össze, amíg sima nem lesz.
 3. Öntsd a keveréket jégkockaformákba vagy szilikon muffinformákba.
 4. Tedd a fagyasztóba néhány órára, amíg meg nem dermed.
 5. Amikor a fagylaltok megkeményedtek, vedd ki őket a formákból, és hagyd, hogy a kutya élvezze!

Csirkehúsleves jégkrém

Pupsicles_5

Szükséged lesz:

 • 2 csésze csirkehúslevesre (hagyma és fokhagyma nélkül)
 • Jégkockaformák

Elkészítés:

 1. Főzz csirkehúslevest. Használhatsz kész húslevest, amelyhez nincs hozzáadva só, hagyma vagy fokhagyma, amelyek károsak lehetnek a kutyák számára. Alternatív megoldásként magad is elkészítheted a húslevest csirkecsontokból.
 2. Hagyd, hogy a húsleves lehűljön szobahőmérsékletre.
 3. Öntsd a húslevest jégkockaformákba.
 4. Tedd a fagyasztóba néhány órára, amíg meg nem dermed.
 5. Amikor a jégkrémek megkeményedtek, vedd ki őket a formákból, és hagyd, hogy a kutya élvezze!

Előnyök a házi készítésű kutyafagylaltnak

 1. Hűsítő hatás: Ahogy az emberek, úgy a kutyák is értékelik a frissítő fagylaltot a forró nyári napokon. A kutyafagylalt segíthet csökkenteni a kutyád testhőmérsékletét és enyhíteni a hőséget.

 2. Hidratálás: A kutyafagylalt segíthet növelni a kutyád hidratáltságát, ami különösen fontos a forró nyári hónapokban, amikor a kiszáradás kockázata magasabb.

 3. Egészséges alapanyagok: Amikor otthon készíted a kutyafagylaltot, biztos lehetsz benne, hogy a kutyád egészséges és tápláló alapanyagokat fogyaszt. Elkerülheted a hozzáadott cukrokat és mesterséges adalékanyagokat, amelyek gyakran megtalálhatóak a boltban vásárolt kutyafagylaltokban.

 4. Mentális stimuláció: A kutyafagylaltok szintén mentális stimulációt nyújthatnak a kutyádnak. A kutyák szeretik az új ízeket és textúrákat, így az új típusú jutalom izgalmas lehet számukra.

 5. Jutalom és tréning: A kutyafagylaltok nagyszerű jutalom lehetnek a kutyádnak a tréning során, vagy különleges csemegeként a jól végzett munkáért.

 6. Rugalmas: Amikor otthon készíted a kutyafagylaltot, kísérletezhetsz különböző ízekkel és alapanyagokkal, amelyeket a kutyád szeret. Ez lehetővé teszi, hogy a recepteket a kutyád igényeihez és preferenciáihoz igazítsd.

 7. Szeretet és gondoskodás: Végül, a házi készítésű kutyafagylalt készítése nagyszerű módja annak, hogy megmutasd a kutyádnak, mennyire szereted. Ez az idő, amit a kutyád igényeinek és kényelmének szentelsz, erősítheti a köztetek lévő köteléket.

Emlékezz, hogy bár a kutyafagylaltok nagyszerű nyári csemegek, mértékkel kell őket adni, mint a kiegyensúlyozott étrend részét. És mindig győződj meg róla, hogy az általad használt alapanyagok biztonságosak a kutyák számára.

Végül

Az otthoni kutyafagylalt nagyszerű módja annak, hogy a kedvencednek egészséges és frissítő csemegét biztosíts a forró nyári napokon. Ez egyben remek lehetőség arra is, hogy kísérletezz különböző ízekkel és alapanyagokkal, amelyeket a kutyád szeret. Szóval ne habozz, és próbáld ki ezeket a recepteket legközelebb, amikor valami különlegessel szeretnéd meglepni a kutyádat!