Milyen gyakran vigyem a kutyámat állatorvoshoz?

A fogászati és megelőző szűrővizsgálatok nemcsak nekünk, hanem kutyáinknak is szükségesek. Ez kétszeresen is igaz, ha a kutya fajtája hajlamosabb az egészségügyi komplikációkra. A megelőző szűrővizsgálatok a kutyák megfelelő egészségügyi ellátásának részét képezik.

A rendszeres állatorvosi ellenőrzések közé tartoznak a védőoltások, a megelőző és fogászati ellenőrzések, a szőrzetápolás vagy a kisebb sérülések kezelése. Sok ember számára azonban rejtély, hogy milyen gyakran kell meglátogatni az állatorvost. Ha te is közéjük tartozol, megpróbálunk neked egy tippet adni.

A kutya kora

Ha falat kap, fontos, hogy az első 16 hétben gondoljon a rendszeres látogatásokra, különösen az oltások miatt. Az állatorvos minden fontos oltást beütemez, és tájékoztatja Önt a kutya megfelelő táplálásáról.

Hét év alatti kutyák esetében évente egyszer vagy kétszer ajánlott az állatorvoshoz menni. Ha kutyája több mint 7 éves, ajánlott évente kétszer felkeresni az állatorvost megelőző vizsgálatra.

99293306_3206824032669884_6894143368801026048_o

Fertőzésveszély

Amikor először hoz haza egy kutyát, az állatorvosnál tett látogatásnak feltétlenül prioritást kell élveznie. Az állatorvos elvégzi kutyája teljes körű kezdeti vizsgálatát, és tanácsot ad Önnek, hogyan ismerheti fel kutyája emésztési vagy egyéb egészségügyi problémáit.

Tizenhat hetes korban eljön az oltások és a kullancsok, bolhák és paraziták elleni védekezés ideje. Kutyája életének hatodik hónapja körül van itt az ideje annak eldöntésére, hogy ivartalaníttassa-e kutyáját. A parazitákra és a hormonszintekre vonatkozó megelőző vizsgálatok szintén rendben vannak.

A saját akaratod

A kutya gondozása azt jelenti, hogy a kutya egészsége és boldogsága teljes mértékben az Ön kezében van, és az Ön felelőssége, hogy a legjobb ellátást nyújtsa neki. Ezért vegye észre a viselkedésében, étvágyában, mozgásában vagy napi tevékenységeiben bekövetkező változásokat. Ha kétségei vannak, jobb, ha állatorvoshoz fordul.

Ez is tetszhet: Tényleg ennyire veszélyes egy kullancs a kutyára?

Semmiképpen ne kockáztassa kutyája életét, és ne hagyja figyelmen kívül a betegségre utaló jeleket. Minden kutya megérdemli a figyelmet.

Egészséges táplálkozási szokások

Az állatorvosnak segítenie kell a megfelelő, kiegyensúlyozott étrend kiválasztásában is. Különösen fontos, hogy tájékozódjon az egészséges táplálkozásról, különösen akkor, ha először gondoskodik kutyáról. Ne feledje azonban, hogy még egy tapasztalt kutyasétáltató is követhet el hibákat, ezért figyeljen oda az állatorvos tanácsaira.

Fontos tudni, hogy mennyire variálhatja kutyája étrendjét, és milyen típusú jutalomfalat a legjobb a kutyájának - a jutalomfalat azonban nem szabad, hogy a napi kalóriabevitelének több mint 10%-át tegye ki, különben egyensúlyhiányt okozhat a táplálkozásában.

A kabát ápolása

A szőrzet ápolása egy másik fontos dolog, amellyel kapcsolatban állatorvosa tanácsot fog adni - elmagyarázza, milyen gyakran és hogyan kell tisztítani a bőrredőket és az arcot, és hogyan lehet észrevenni a szőrzet- és bőrproblémákat.

Ne felejtsen el pozitív kapcsolatot kialakítani kutyája és az állatorvos között, amikor meglátogatja. Ha ezt a kapcsolatot ki tudja építeni, az minden további állatorvosi látogatást megkönnyít. A kedvenc finomságok biztosan segítenek!


Forrás: frenchie.shop