Tervezi, hogy francia bulldogot szeretne, és nem tudja, hogyan kell gondoskodni róla? 8 hiba, amit a tulajdonosoknak el kell kerülniük

Normális, ha nem tud mindent, amikor francia bulldog tulajdonosa lesz. Sok információt meg kell tanulnia. Valószínűleg túlterhelt a választással az új kedvence számára. Hogyan lehet felismerni a jó tenyésztőt? Hogyan tanítható meg a kölyöknek a szabadban való szükségleteinek elvégzését, és képes vagyok-e magam edzeni a kutyámat? Ezek csak néhány dolog, amit figyelembe kell venni. Összeállítottam néhány tanácsot mind profi edzőktől, mind más francia bulldog-tulajdonosoktól, amelyek segíthetnek az úton! Íme néhány hiba, amit az új kutyatulajdonosnak el kell kerülnie:

Ne szerezzen be bulldogot, ha nincs rá felkészülve

Francia bulldog beszerzése előtt hibás döntés lenne, ha nincs rá felkészülve. A francia bulldogok nagyszerű társak, és a legjobb dolog, ami történhet veled. De fel kell készülnie erre a típusú elkötelezettségre.

Ha nincs elegendő ideje, ne szerezzen be francia bulldogot

Ha nincs elegendő ideje, nem szabad francia bulldogot beszereznie. Minden állattulajdonos számára a legfontosabb, hogy az állatnak elegendő figyelem és gondoskodás jut. Ha az ütemterve túl zsúfolt, vagy ha a lakóhelye nem teszi lehetővé a kutya otthon tartását, ez nem a megfelelő idő az Ön számára.

Tanulja meg, hogyan tanítsa meg a kölyköt a szabadban szükségletet végezni

Az első lépés a szobatisztaság megtanításában egy terv készítése. Ha ezt nem teszi meg, előfordulhat, hogy olyan kutyája lesz, aki problémákkal küzd a szabadban történő szükséglet-elvégzéssel. Ha nincs terv, nehezére fog esni megtanítani a kutyának a szabadban való szükséglet-elvégzést. A kutyák szokásos állatok, és oda akarnnak menni, ahova mindig járnak.

Étel

A francia bulldog túletetése nagy hiba, amit az új kutyatulajdonosok elkövetnek. Könnyű megérteni, miért: azt szeretné, hogy az új barátja boldog és egészséges legyen, így többet ad neki, mint amire szüksége van. A túletetés azonban komoly egészségügyi problémákat okozhat a kutyának, beleértve az elhízást, a cukorbetegséget, a hasnyálmirigy-gyulladást és akár a szívbetegségeket is. A viselkedési problémákhoz is vezethet, mint például az ételkéregetés vagy az étel ellopása más háziállatoktól vagy emberektől.

A kölyök elégtelen szocializációja

Nagy hiba, amit az új kutyatulajdonosok elkövetnek, a francia bulldog elégtelen szocializációja. Könnyű hagyni, hogy elragadjon az új kölyök iránti lelkesedés, és elfelejteni időt szánni arra, hogy közelebb kerüljön hozzá, és megtanítsa neki, hogyan kommunikáljon más emberekkel és állatokkal.

A szocializáció fontos, mert segít a francia kutyának megtanulni, hogyan kell különböző helyzetekkel és emberekkel megbirkózni, ami lehetővé teszi számára, hogy jobban navigáljon a világban. Ez segít nekik jobban alkalmazkodni az új otthonukhoz, vagy ha Ön elköltözik, valaki más fogadja örökbe őket.

Az ápolás elhanyagolása

A francia bulldog ápolása nagyszerű módja annak, hogy köteléket alakítson ki vele, de segíthet az egészségének ellenőrzése is. Ha nem szoktatja hozzá őket a gondozáshoz fiatal koruktól kezdve, ez nagyobb stresszt jelenthet mindkettőjük számára. Fontos, hogy megszokják a kefélést, a körömvágást és a fogtisztítást, hogy már fiatal koruktól kezdve megszokják ezeket a dolgokat.

A mozgás hiánya

A francia bulldog számára a mozgás hiánya a fő hiba, amit az új kutyatulajdonosok elkövetnek. Bár a francia bulldogok nem igényelnek olyan intenzív testmozgást, mint néhány más fajta, ez nem jelenti azt, hogy ne kellene gyakorolniuk. A rendszeres testmozgás segíti őket ab

Tervezi, hogy francia bulldogot vásárol, de nem tudja, hogyan gondoskodjon róla? Íme 8 hiba, amit a kutyatulajdonosoknak el kell kerülniük:

  1. Ne vásároljon bulldogot, ha nincs rá felkészülve: A francia bulldog beszerzése előtt fel kell készülnie erre a fajta elkötelezettségre. A francia bulldogok nagyszerű társak lehetnek, és a legjobb dolog, ami történhet velünk. De fel kell készülnie egy ilyen típusú elkötelezettségre.

  2. Ha nem tud elegendő időt szentelni, ne vásároljon francia bulldogot: Az állattulajdonosok számára a legfontosabb dolog az, hogy biztosítsák, hogy az állat megfelelő figyelmet és gondozást kap. Ha túlságosan elfoglalt vagy, vagy ha az otthonod nem engedélyezi, hogy kutyád legyen, akkor ez nem a megfelelő idő a számodra.

  3. Tanulja meg, hogyan tanítsa meg a kutyának a szobatisztaságot: A szobatisztaság első lépése a terv készítése. Ha nem teszi ezt, akkor olyan kutyája lehet, aki problémákat okoz a szükségletét a szabadban végezni. Ha nincs terv, nehezére eshet megtanítani a kutyának a szobatisztaságot. A kutyák szokásállatok, és oda szeretnek menni, ahova mindig járnak.

  4. Étel: A francia bulldog túletetése nagy hiba, amit az új kutyatulajdonosok elkövetnek. A túletetés azonban komoly egészségügyi problémákat okozhat a kutyának, beleértve az elhízást, a cukorbetegséget, a hasnyálmirigy-gyulladást és akár a szívbetegségeket is.

  5. A kölyök elégtelen szocializációja: A francia bulldog elégtelen szocializációja nagy hiba. A szocializáció fontos, mert segít a francia kutyának megtanulni, hogyan kell különböző helyzetekkel és emberekkel megbirkózni, ami lehetővé teszi számára, hogy jobban navigáljon a világban.

  6. Az ápolás elhanyagolása: A francia bulldog ápolása nagyszerű módja annak, hogy köteléket alakítson ki vele, de segíthet az egészségének ellenőrzése is. Fontos, hogy megszokják a kefélést, a körömvágást és a fogtisztítást, hogy