Közzététel: Tud úszni egy francia bulldog?

A francia bulldogokat (vagy röviden "bulldogokat") általában nem tartják az úszás mestereinek. A rövid lábak és a nehezebb testfelépítés miatt sokan azt gondolják, hogy a bulldogok nem tudnak úszni. Azonban, mint minden állatnál, a bulldogoknál is nagyban függ az úszás képessége az egyes példányok testfelépítésétől és temperamentumától.

Bár nem minden bulldog szeret úszni, sokukat könnyen megtaníthatják úszni, és élvezni is tudják ezt az aktivitást. Az úszás nem csak jó módja annak, hogy a bulldogok kicsit mozogjanak és levezessék a felesleges energiájukat, hanem kiváló edzés is lehet számukra. Az úszás erősíti az izmokat, és javítja az állóképességet, valamint segít fenntartani a megfelelő testsúlyt és csökkenti az ízületi problémák kialakulásának kockázatát.

Az úszás során azonban fontos, hogy a bulldogokat megfelelően felkészítsük, és biztosítsuk számukra a megfelelő biztonsági felszereléseket, például az úszó mellényt. Továbbá, ha bulldogjának még sosem volt lehetősége úszni, fontos fokozatosan megtanítani és meggyőződni arról, hogy biztonságban van az úszás során.

Összefoglalva, a francia bulldogok képesek úszni, és élvezhetik is az úszást, amennyiben megfelelően felkészítjük és biztosítjuk számukra a megfelelő körülményeket. Mint minden állatnál, a bulldogoknál is fontos az egyedi testfelépítés és temperamentum figyelembe vétele az úszás képességének megítélésénél.

french-bulldog-sink

Francia bulldog tulajdonosnak lenni több száz nagyszerű élménnyel jár! Ez a legjobb lakásban élő fajta, és minden családba illik. Amellett, hogy aranyosak, a franciáknak van egy különleges tulajdonságuk. Más kutyafajtákkal ellentétben a francia bulldog egyenesen a víz feneke felé veszi az irányt. Miért nem tudnak úszni, kérdezed?

Az ok, amiért a francia bulldogok nem tudnak úszni

Az ember azt hinné, hogy egy francia jól megállja a helyét a vízben. De ennek az ellenkezője igaz. Ezek a gyönyörű kis gémek legfeljebb néhány másodpercig tudnak úszni, de ennél hosszabb úszás végzetes lehet. Az egyik fő oka annak, hogy a francia bulldogok nem tudnak úszni, a megrövidült ormányuk. Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő légzés kritikus tényező a vízben. És mivel a bulldog a brachycephalikus koponyája miatt rövid időközönként lélegzik, nem bírja sokáig az úszást.

Egy másik jelentős tényező, amely megakadályozza a bulldogok úszását, a kis és kompakt testük. A rövid lábak és az úszás nem járnak kéz a kézben.

95382884_3151150788237209_4496521869159038976_n

Hogyan segíthetünk a franciáknak az úszásban?

Az egyik legjobb módja annak, hogy bulldogodnak megadd a szükséges felfrissülést, miközben megakadályozod, hogy megfulladjon, ha veszel neki egy francia bulldog mentőmellényt. Ha a francia bulldogod fél a víztől, ne feledkezz meg a bátorító és dicsérő szavakról sem. Ez segíteni fog neki leküzdeni a félelmét, és egy kis türelemmel nem lehet kudarcot vallani. Egy másik bevált trükk, hogy tartson készenlétben egy kis jutalomfalatot - hiszen nincs olyan francia bulldog, amelyik ne szeretné az ételt. Próbálj meg együtt úszni a bulldogoddal, és dicsérd meg az úszásoktatás alatt, sőt utána is. A mentőmellények többféle színváltozatban kaphatók, és a tetejükön praktikus fogantyúval rendelkeznek, hogy könnyebb legyen a manőverezés, ami gyakran akadályt jelent egy rövid lábú bulldog számára.

A mentőmellény másik feltűnésmentes, de értékes tulajdonsága a póráz rögzítésére szolgáló gyűrű. Így a strandon vagy a tó körül úgy mehet sétálni, hogy bulldogja a teljes séta alatt biztonságosan fel van szerelve mentőmellénnyel.

Most, hogy már tudod, miért nem tud úszni a bulldogod, valószínűleg elképzelted imádnivaló kutyusodat, amint egy szörnyű külsejű mellényt visel, amely megakadályozza, hogy mozogjon. Ez azonban messze nem így van! A mentőmellények többféle színben kaphatók, és egyáltalán nem akadályozzák a mozgást. Ráadásul a mellénynek nem kell közönségesen kinéznie - próbáld ki a cápauszony-mellényt.

Úszhat egy francia bulldog gyerekmedencében?

A bébi- vagy kisgyermekmedence talán a legjobb módja annak, hogy megakadályozza a bulldog túlmelegedését. Mivel ez a fajta nagyon hajlamos a hőgutára, a nap legmelegebb időszakában egy gyerekmedencében való hűsölés a legjobb módja annak, hogy lehűtse bulldogját. Mielőtt azonban felügyelet nélkül hagyná bulldogját, javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a vízszint nem túl magas-e, és hogy biztonságosan bele tud-e állni a medencébe. Azt is javasoljuk, hogy francia bulldogja biztonsága érdekében tartsa megfelelően hidratálva, és kerülje a forró járdafelületeket a nyári hónapokban.