11 életmentő tipp, hogy a francia bulldogod biztonságban legyen ezen a nyáron

A nyár kétségtelenül az év legjobb időszaka. Amikor végre megérkezik a melegebb hőmérséklet és az ideális időjárás, biztos lehet benne, hogy rengeteg szórakoztató tevékenységet találhat ön és kutyája számára. A nyár az év nagyszerű időszaka a koncertek látogatására, új ételek kóstolására, a helyi parkok felfedezésére és még sok másra. És ki ne szeretné, ha egy kis francia bulldog is részt vehetne mindezen szórakozásban?

De bármennyire is szórakoztató lehet a nyár, a brachycephalic fajta tulajdonosai egy nagy problémával szembesülhetnek, amikor a hőmérséklet emelkedni kezd. A francia bulldogok brachycephalikusak, ami azt jelenti, hogy rövid a pofájuk és a légutak. A francia bulldogok gyakran húsos szájpadlással, valamint szűk orrlyukakkal és légcsövekkel is rendelkeznek. Ennek eredményeképpen a bulldogok légzési problémáktól szenvedhetnek, és a meleg és párás időben nehezen kaphatnak levegőt. Ezenkívül gyakran hajlamosak a túlevésre és a hőkimerültségre.

A francia bulldogok természetesen jobban bírják a hűvösebb éghajlatot, de amikor elérkeznek a nyári hónapok, nehéz, ha nem lehetetlen, hogy a francia bulldogot mindig hűvösen és kényelmesen tartsa. Felelős francia bulldogtulajdonosnak lenni azt jelenti, hogy tisztában kell lenni a kutya korlátaival és egyedi igényeivel.

Mit tehetnek tehát a brachycephalic fajta tulajdonosai annak érdekében, hogy kutyájuk felkészült legyen a nyárra?

Nézze meg az alábbi életmentő tippeket!

Figyelje kutyája légzését

Mivel a francia bulldogok brachycephalikusak, hajlamosak a brachycephalikus légúti szindrómára, vagy röviden BAS-re. A BAS akkor fordul elő, ha a francia bulldog túlzottan nagy levegőt vesz. A túlzott légzés a francia bulldog szájpadlásának, nyelvének és torkának duzzanatát és záródását okozhatja, ami végzetes következményekkel járhat. Ha odakint meleg van, mindenképpen tartsa szemmel kis francia bulldogját, amikor játszani, futkározni vagy izgulni kezd. Ha azt veszi észre, hogy francia bulldogja öt percnél hosszabb ideig nehezen lélegzik, vigye hűvös helyre, adjon neki sok vizet, és fürdetheti meg hidegen. Ha ez sem állítja meg a légzést, azonnal vigye állatorvoshoz.

Soha ne hagyja kutyáját az autóban

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megvédje francia bulldogját a nyáron, hogy soha nem hagyja kutyáját az autóban. A napsütéses nyári hónapokban az autója percek alatt exponenciálisan felmelegedhet. Egy 30 fokos napon például az autója harminc perc alatt akár 104 fokra is felmelegedhet.

Ez is érdekelheti Önt: Milyen gyakran vigyem a kutyámat állatorvoshoz?

Korlátozza a kutya szabadban töltött idejét.

Védje francia bulldogját nyáron azzal, hogy korlátozza a kinti játékidőt és sétákat. A rendkívül forró és párás nyári napokon, különösen a 30 fok feletti hőmérsékletű napokon kerülje, hogy bulldogját a lehető legtöbbször kivigye a szabadba.

Ha feltétlenül ki kell mennie sétálni vagy edzeni, akkor a szabadban töltött időt 20-30 percre korlátozza. Javasoljuk, hogy francia bulldogját a nap későbbi szakaszában, napnyugta után vagy kora reggel, napfelkelte előtt sétáltassa.

Mindenképpen kerülje a sétáltatást a nap legmelegebb és legnaposabb időszakában, 10:00 és 14:00 óra között.

Ezenkívül, ha nyáron sétáltatja bulldogját, mindenképpen ellenőrizze a járda hőmérsékletét. Tartsa a kézfejét az aszfaltra, és várjon harminc másodpercet. Ha túl forró az ön számára, és a bőre égni kezd, akkor az ő számára is túl forró. Ne feledje, francia bulldogja nem csak a nyári hónapokban hajlamos a túlmelegedésre és a kiszáradásra. A forró nyári járda az érzékeny mancspárnáik bőrét is megégetheti. Ha teheti, sétáltassa francia bulldogját a fűben vagy más hűvös felületen, például földutakon vagy mulcsozott ösvényeken.

Vigyázzon, mit eszik a francia bulldogja.

Ha valaha is volt már kutyád, tudod, mennyire szereti a füvet és más növényeket rágcsálni. A francia bulldogok sem különböznek ettől. Ezek a növények többnyire ártalmatlanok. Néha még hasznosak is lehetnek kutyája számára. Képezze magát, hogy tisztában legyen az udvarán leselkedő veszélyekkel. A paradicsom, a hagyma, a gyöngyvirág és a bazsalikom olyan gyakori háztartási és kerti növények, amelyek veszélyesek lehetnek, ha a francia bulldog lenyeli őket.

Ügyeljen arra, hogy sok hűvös vizet biztosítson.

Ha Ön és francia bulldogja azt tervezi, hogy a nyári meleg és párás időben a szabadban töltik az idejüket, gondoskodjon arról, hogy kutyája sok hűvös vízhez jusson. Ha sétálni megy, vigyen magával egy palack jeges vizet és egy hordozható tálat.

Vizespalack itatótállal kutyáknakHa azt tervezi, hogy a szabadban tölti az idejét, töltse meg a medencét vízzel, hogy a bulldogja csobbanhasson és lehűlhessen. Egy hideg vízzel teli utazó palackot is magával vihet, amelyet a francia bulldog hasára fröcskölhet, ha kezd túl meleg lenni.

Tartsa hűvösen a felületeket

A nyári hőségben kutyája természetesen a hűvös csempe- vagy vinilfelületeket fogja előnyben részesíteni otthonában. Ha idén nyáron a szabadban tartózkodik, vigyen magával egy hűsítő mellényt, ez elég hűvösen fogja tartani a kutyáját. Vásárolhat egy hűsítő sálat is. A sálat és a mellényt éjszakára beteheti a hűtőszekrénybe, hogy extra hűtési teljesítményt kapjon.

A hűtőmellény arra szolgál, hogy a francia bulldogot a párolgás révén hűvösen tartsa. A hűtőmellényt vízbe áztatja, és felhúzza a kutyusára.

Készítsen ízletes fagyasztott finomságokat

Egy másik módja annak, hogy nyáron segítsen a kutyájának lehűlni, ha sok fagyasztott finomságot készít neki, amit rágcsálhat. Fontolja meg a sütőtök , erjesztett kecsketej, joghurt vagy más kutyabarát finomságok fagyasztását szórakoztató szilikonformákban. Néhány francia bulldog is szívesen szopogatja a jégkockákat, különösen nyáron.

Védje kutyáját a vízen

french-bulldog-sink

Ha francia bulldogja szeret úszni, és nyáron sok időt tölt medencék, tavak vagy az óceán közelében, gondoskodjon arról, hogy megfelelő méretű mentőmellényt kapjon, hogy biztonságban legyen úszás közben. Ne feledje, hogy a francia bulldogok nem természetes úszók. Ezenkívül legyen tisztában azzal, hogy mennyi klóros és sós vizet fogyasztott a francia bulldog, mivel ezektől megbetegedhet a kutya.

Ez is tetszhet:Közzététel: Tud úszni egy francia bulldog?

Védje francia bulldogját a bolháktól, kullancsoktól és szívférgektől.

Rengeteg olyan rovar és parazita leselkedik az udvaron, amelyek potenciálisan veszélyesek lehetnek kutyájára. Győződjön meg róla, hogy legjobb barátját megfelelő bolha- és kullancsprevencióval védi. Számos biztonságos és hatékony topik, nyakörv és rágó közül választhat.

Győződjön meg róla, hogy bulldogja nem kerül magas fűbe, és ellenőrizze a kullancsok nyomait, valahányszor a szabadban tartózkodik.

Ismerje a francia bulldog túlmelegedésének jeleit.

cestovani (41)

Ha a hőségben kell kivinnie a kutyáját, figyeljen a túlmelegedésre vagy kiszáradásra utaló jelekre. A francia bulldog dehidratáltságának jelei közé tartozik a légszomj, a beesett szemek, a száraz orr és íny, a bőr rugalmasságának csökkenése, az étvágytalanság, a nyálelválasztás, a gyengeség, a hányás vagy a letargia. A dehidratáltságot úgy is tesztelheti, hogy hüvelyk- és mutatóujja között összenyomja a kutya bőrét. Ha a bőr visszahúzódik, a kutya hidratált.

A túlmelegedés jelei: lihegés, nyáladzás, sápadt íny, szokatlan légzés, légzési nehézség, gyengeség, hányás és tájékozódási zavar. Ha azt észleli, hogy kutyája a fenti tünetek bármelyikét mutatja, azonnal vigye hűvösebb, árnyékos helyre vagy légkondicionált helyiségbe. Biztosítson francia bulldogjának sok hűvös vizet. Francia bulldogját hideg fürdővel vagy slaggal is felmelegítheti és lehűtheti. Ha azt veszi észre, hogy az állapota nem javul, azonnal vigye állatorvoshoz.

Elsősegélynyújtás:

  1. Biztosítson kutyájának sok friss vizet: túlmelegedés esetén a folyadékpótlás kulcsfontosságú. Gondoskodjon arról, hogy kutyája sok tiszta, friss vizet igyon. Ne feledje, hogy forró napokon gyakrabban kell vizet adnia neki.
  2. Tartsa kutyáját árnyékban: Nagy melegben fontos, hogy kutyájának árnyékos helyet biztosítson, ahol elbújhat a napsugarak elől. A közvetlen napfény megemelheti a testhőmérsékletet, és túlmelegedést okozhat.
  3. Soha ne hagyja kutyáját parkoló autóban: Az autóban a hőmérséklet gyorsan emelkedhet, és veszélyes szintet érhet el, még akkor is, ha az ablak részben nyitva van. Soha ne hagyja kutyáját egyedül az autóban, még rövid időre sem.
  4. Korlátozza a fizikai aktivitást a nap legmelegebb időszakában: A nap legmelegebb időszakában korlátozza kutyája fizikai aktivitását, különösen, ha az megerőltető testmozgással vagy hosszú sétákkal jár. Ehelyett sétáltassa őt reggel vagy este, amikor hűvösebb a hőmérséklet.
  5. Figyeljen a túlmelegedés jeleire: Figyeljen a kutyája túlmelegedésének jeleire. Ezek a jelek közé tartozik a túlzott nyáladzás, a letargia, a szabálytalan légzés, a hányás, a hasmenés, a zavartság vagy az összeomlás. Ha ezeket a jeleket észleli, azonnal forduljon állatorvoshoz.
  6. Hűtési technikák: Különböző hűtési technikákkal csökkentheti kutyája testhőmérsékletét. Ilyen lehet a kutya nedves törülközővel való hűtése vagy testének vízzel való átöblítése. Kerülje azonban a túl hideg víz használatát, mivel ez sokkot okozhat.